27 Ιουν 2012

Η «εξόντωση της κοινωνίας»


«Η εξόντωση της κοινωνίας με τα μέτρα του μνημονίου δεν μπορεί να είναι η πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας» δήλωσε την Πέμπτη που μας πέρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης μιλώντας σε συγκέντρωση οικονομολόγων.

Σωστά. Η κοινωνία εξοντώνεται και τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Επιχειρήσεις κλείνουν, ένα εκατομμύριο είναι άνεργοι, η κοινωνία δοκιμάζεται.

Δείτε κι από την άλλη, όμως:
Όταν κοιτάζεις τον δημόσιο τομέα βλέπεις ότι έχει περικοπεί το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης! Εξοντωτικό. Γίνονται μετατάξεις μέσα στο δημόσιο! Εξοντωτικό. Εφαρμόζεται αναγκαστική εφεδρεία, με καταβολή του 70% του μισθού έως τη σύνταξη! Εξοντωτικό. Εφοριακοί που χρηματίζονται τιμωρούνται με διαθεσιμότητα ενός μήνα! Εξοντωτικό.  Στον ΟΣΕ περικόπτεται το επίδομα πλύσιμου χεριών από 420 σε 280 ευρώ το μήνα! Εξοντωτικό. Στη ΔΕΗ λαμβάνουν 580 ευρώ επίδομα fax, στον ΗΣΑΠ εξακολουθεί να υφίσταται το επίδομα κεραίας που φτάνει τα 750 ευρώ, ενώ σε ολόκληρο το Δημόσιο υπάρχει το επίδομα φακέλου καθώς η μεταφορά φακέλων από γραφείο σε γραφείο αμείβεται εξτρά… προφανώς δεν έχουν ακούσει κάτι για τα e-mail οι άνθρωποι. Επικρατώντας αυτή η κατάσταση στο δημόσιο τομέα, πώς ακριβώς θεωρεί ο Φώτης Κουβέλης ότι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας θα εξοντώσει την κοινωνία;

Η κοινωνία εξοντώνεται για να μη θιγεί το κράτος της ρεμούλας, της ρεμούλας των υποτελών όχι μόνο των αρχόντων. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι κλείνουν επιχειρήσεις χωρίς ούτε ένα σύνθημα, μια 24ωρη απεργία, παρά μόνο αγώνα για επιβίωση. Ένας αγώνας του οποίου η φωνή δεν ακούγεται γιατί όπως ξέρουμε κι από τις ελληνικές ταινίες, στη χώρα μας πάντοτε “ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ”.


Οι κλέφτες είναι αυτοί που ευθύνονται για την εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας κύριε Κουβέλη και κλέφτης δεν είναι μόνο αυτός που σου βουτάει το πορτοφόλι, είναι και αυτός που πληρώνεται χωρίς να παράγει τίποτα.